RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Velika šteta u voćnjacima Zapadne Srbije i Šumadije

grad

Nevreme u Srbiji se smirilo, ali posledice grada, padavina i vetra se tek procenjuju. Najviše problema bilo je u Užičkom kraju, Braničevskom okrugu, na području Gornjeg Milanovca. U Požarevcu stradao stariji muškarac.

Nezapamćeno nevreme juče je najviše pogodilo Zapadnu Srbiju, Šumadiju i Braničevski okrug. U Požarevcu je odnelo jedan život. Stradao je stariji muškarac  čije su telo u poplavljenoj garaži pronašli vatrogasci. Pretpostavlja se da je uzrok smrti davljenje. Najviše problema bilo je u Užičkom kraju, od krupnog grada zabelele su se ulice. Oluja je protutnjala kroz Priboj, Požegu, Gornji Milanovac, Aranđelovac i Topolu.

Stručnjaci kažu da su posebno stradale poljoprivredne kulture čija je berba u toku, najviše maline, breskve i kajsije. Poplavljeni su putevi, pojedini delovi gradova, seoska domaćinstva, oštećeni automobili.

Stručnjaci upozoravaju da će ovakve nepogode biti sve češća pojava u našoj zemlji jer su uslovi koji to omogućavaju danas mnogo pogodniji nego pre 50 godina. To je posledica klimatskih promena i povećanja globalne temperature za jedan stepen.

izvor – RTS