RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Sajam EU projekata u Aranđelovcu

eu-pro

Ministar za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Jadranka Jokismovíć i šef Delegacije Evropske unije  u Srbiji, ambasador Sem Fabrici prisustvovaće u utorak, 22. maja  u 13 časova u  hotelu Izvor, predstavljanju razvojnog programa EU PRO koji ima za cilj da u naredne tri godine doprinese sveukupnom privrednom i društvenom razvoju 99 lokalnih samouprava u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

U naredne tri godine aktivnosti programa EU PRO, koji finansira Evropska unija sa 25 miliona evra a sprovodi  Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Vladom Srbije, biće usmerene na unapređenje konkurentnosti lokalne privrede, poboljšanje poslovnog okruženje i jačanje društvene kohezije u gradovima i opštinama obuhvaćenim programom.

EU PRO će u ovom prilikom predstaviti i poziv za podršku preduzetnicima i preduzetnicama, i mikro i malim preduzećima za nabavku opreme i savetodavne usluge ukupne vrednosti 4,5 miliona evra.

Program je već objavio četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava za koje je EU izdvojila ukupno deset miliona evra, a koji se odnose na poboljšanje javne i poslovne infrastrukture, kao i izradu planske i tehničke dokumentacije.

U Aranđelovcu će takođe biti organizovan Sajam EU projekata na kome će biti predstavljen deo dosadašnje podrške Evropske unije Srbiji, uključujući i uspešne primere podrške preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, kroz različite EU programe.