RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Press magazin – Centar za socijalni rad

U Centru za socijalni rad Sava Ilić u Arandjelovcu beleže neznatnu tendenciju rasta broja korisnika socijalnih usluga, na kraju prošle godine bilo ih je 3.100 – prema redovnim poslovima i uslugama koje opredeljuje nadležno ministarstvo. Osim toga, već desetak godina, iz budžeta opštine Arandjelovac finansira se nekoliko  socijalnih usluga kao što su pomoć u kući za starije osobe, dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama i podrška projektu Stop nasilju.

Inače,  od početka godine evidentirano je   30 novih prijava, a primetna je faza cikličnog ponavljanja nasilja. Centar za socijalni rad, policija i tužilaštvo kroz intenzivnu saradnju čine sve da pre svega pomognu žrtvama i prekinu nasilje.

Opština Arandjelovac u kontinuitetu od 2012. fiinansira  socijalnu uslugu dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama,  što pokazuje sezibilitet lokalne samouprave za specifične potrebe gradjana, kaže Nada Tanasijević, direktorka Centra za sociojalni rad,  i to kroz finansiranje  zaposlenih  negovatelja i stručnih radnika. Afirmativno je i to, dodaju u Centru, što je opredeljen prostor za izgradnju novog dnevnog boravka ,  veće površine i uz bolje uslove za individualni i grupni rad, obzirom da je grupa polaznika mešovita. Tokom ove godine, trebalo bi da bude završen projekat  i pripremljena dokumentacija.

Kategorije: ,

 
Izdvojeno
 
Nagrada-Europa-Nostra-1
Živeti sa nasleđem 05
FireShot Capture 2305 - RTV Šumadija - Briga o porodici 01 - YouTube - www.youtube.com
Briga o porodici 5 – Nasilje u porodici
EKO STAZAMA 01 - YouTube
Eko stazama Šumadije 3