RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Pomoć Srbijašuma u izgradnji lokalnih puteva

JP „Srbijašume“ će razmotriti mogućnosti i uvrstiti u plan rada kako bi u narednom periodu bili realizovani projekti izgradnje lokalnih puteva koji prolaze kroz šumsko zemljište kojim ovo preduzeće gazduje na području opštine Arandjelovac, zaključci su  jučerašnjeg sastanka i obilaska terena preko Bukulje, u Vukasovcima, na Korušcu, u Misači.

Direktor „Srbijašuma“ i predsednik Nadzornog odbora tog preduzeća Igor Braunović i Miloš Srećković sa saradnicima, predsednik Opštine Bojan Radović i narodni poslanik Milosav Milojević sa saradnicima razgovarali su o prioritetnim potrebama sa meštanima i predstavnicima Menih zajednica Vukasovaca, Gornje Trešnjevice i Misače o izgradnji puteva kojima bi se poboljšale saobraćajne veze i skratili putevi izmedju sela u Opštini koja inače izdvaja rekordna sredstva u Šumadiji za podsticaje poljoprivrednicima. U opštinskoj delegaciji bili su i Miladin Jakovljević, zamenik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu i Nikola Obradović član Opštinskog veća zadužen za saobraćaj.

Opštinski čelnici i menadžment „Srbijašuma“ obišli su juče puteve Top Bukovik, top vrh Bukulje, Kačara – vodojaža, put Bukulja- Vukosavci zvanično registrovan pod nazivom „Put ljubavi“; mogućnosti su razmotrene i na potezu Vukosavci – Klik i u Gornjoj Trešnjevici na Korušcu – put za Vojkovce. Sastanak sa meštanima, medju kojima je bio  i veliki poljoprivredni proizvodjač Tomislav Marković održan je u lovačkoj kući na 560 m nadmorske visine.

U sali Mesne kancelarije u Vukosavcima selu u kome Srbijašume gazduju sa oko 180 hektara šume okupljeni meštani mogli su da postavljaju pitanja i direktoru šumskog gazdinstva u Kragujevcu Djuru Gvozdiću i rukovodiocu gazdinstava u Arandjelovcu Rajku Jovanoviću. Predsednik saveta MZ Vukosavci Rajko Matić istakao je potrebu izgradnje puta preko Bukulje, projekta koji je vojska započela pre 20 g.

Juče posle podne opštinski čelnici i rukovodioci Srbijašuma obišli su i puteve Misača, Ranilović, Žuti oglavak, Turija i put Banja Vićija Kopljari Borići.