RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Program Sretenjskih svečanosti 2018.

Orasac Maricevica jaruga   YouTube

Opština Aranđelovac, ustanove kulture, udruženja građana, osnovne škole,  MZ Orašac i mnogi drugi tradicionalno učestvuju u Sretenjskim svečanostima koje će ove godine trajati 13-15. februara.

Program obeležavanja Dana državnosti – Sretenje 2018. počinje kod Bukovičke crkve pomenom i polaganjem venaca ustanicima i proti Atanasiju Bukovičkom. Istog dana u muzeju „Prvi srpski ustanak“ u Orašcu je otvaranje izložbe slika sa likovne kolonije „Umetnik kao arheolog“. U Domu omladine u Aranđelovcu je književno veče posvećeno Miroslavu Maksimoviću, laureatu nagrade Odzivi Filipu Višnjiću za 2018.  U sredu OŠ „Prvi  srpski ustanak“ obeležava Dan škole a u Domu kulture u Orašcu predviđen je koncert KUD „Sretenje“.

U četvrtak je u crkvi Vaznesenja gospodnjeg  svečana liturgija koju će služiti Episkop šumadijski Jovan, nakon čega je pomen Karađorđu i ustanicima, muzičko scenski prikaz „Senke Ćele kule“, nastup muzičkog sastava Stupovi i dodela nagrade za rodoljubivo pesništvo „Odzivi Filipu Višnjiću“ za ovu godinu.

U prostorijama Šahovskog kluba Aranđelovac tradicionalno  će biti održan brzopotoezni turnir u šahu. Programom je u Domu kulture u Orašcu previđen koncert narodne muzike i KUD-a „Sretenje“ a u Dvorani park „Sretenjski dečiji festival“.