RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Održana još jedna Svetosavska svita

svetosavska svita

Svetosavska svita – povorka kostimiranih učenika sa bakaljama, na čelu sa učenicima u ulogama Sv. Save, Stefana Nemanje i njegove supruge Ane u kočiji, jedanaesti put, kretala se sinoć glavnom ulicom do scene u parku Bukovičke banje.

U jedinstvenoj litiji su osim učenika i nastavnika OŠ „Sveti Sava“, učestvovali i učenici OŠ „Miloš Obrenović“, SVIBOR vitezovi, konjički klubovi iz Aranđelovca, veliki broj sugrađana ali i gosti iz Rumunije.

Na sceni u parku,učenici su izveli priredbu baziranu na pesmi Nikolaja  Velimirovića „Nebeska liturgija“. Prisutnima su se obratili direktor škole Zoran Radovanović i Episkop Šumadijski gospodin Jovan.

O ovom događaju izveštavamo vas u centralnoj informativnoj emisiji Hronika Šumadije od 18 h a ceo snimak Svetosavske svite emitujemo po završetku Hronike Šumadije.

U okviru programa proslave Savindana danas će u Domu kulture u Bukoviku biti održana priredba učenika izdvojenog odeljenja OŠ „Sveti Sava“. Priredba počinje u 17:00 h.

U subotu u 11:30 h je lomljenje slavskog kolača i scenski program, kao i podela paketića učenicima  u matičnoj školi „Sveti Sava“ na Koloniji.

U 19 h je svečana večera u prostorijama škole.