RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Eko stazama Šumadije 10

–         Današnji odnos većine ljudi prema zabrinjavajućim pojavama sve većeg zagađivanja čovekove životne sredine ne može da nas zadovolji. U borbi koja predstoji protiv ugrožavanja čovekovog opstanka najvažnije je pomenuti ponašanje i odnos čoveka kao živog i svesnog bića prema sredini u kojoj živi. Potrebno je vaspitavanje i obrazovanje celokupnog stanovništva, kao i shvatanje značaja o veličini rastuće opasnosti.

 –         Srbija je napredovala u prepoznavanju potencijala zelenog sektora i zapošljavanja u oblasti ekologije, a cilj nam je da očuvamo životnu sredinu kroz održivi razvoj. Zbog toga podstičemo inicijative koje podrazumevaju biznis uz odgovorno korišćenje prirodnih resursa i vraćanje dela profita prirodi, kako bismo očuvali resurse, kažu u nemačkom GIZ-u

 – najvažnije je organizovano odnošenje smeća, kao i separacija u svim fazama, kažu u JKP Bukulja gde je nedavno otvoreno treće polje sanitarne dedonije

–         U skladu sa odredbama Zakona o  održavanju vodotokova II kategorije, Opština Arandjelovac obezbedila je čišćenje korita reke Kubršnica u donjoj industrijskoj zoni od kompanije Knjaz Miloš do Štamparije Zapis.

To će omogućiti očuvanje biljnog i životinjskog sveta i smanjenje mogućnosti plavljenja oranica. Lokalna samouprava radi na iznalaženju rešenja u okviru projekta izgradnje prijemnog kolektora za komunalne otpadne vode koje se sada duž ulice Kralja Petra Prvog ulivaju direktno u zacevljenu reku, što je čini vodama četvrte , pa i pete kategorije. Apsurdno je da se iz prečistača u Banji u reku uliva čistija voda, kaže prof.dr Prvoslav Jovanović, član Radne grupe za praćenje realizacije projekta  zaštite životne sredine.

–         Prirodna radijacija : kamen i mineralne vode

Kategorije: ,

 
Izdvojeno
 
FireShot Capture 1345 - RTV Šumadija - U mom selu - Bosuta - YouTube - www.youtube.com
U mom selu – Bosuta
FireShot Capture 540 - RTV Šumadija - Matičar Milorag Gajić - YouTube - www.youtube.com
Nešto više – Matičar Milorad Gajić u zasluženoj penziji
FireShot Capture 507 - RTV Šumadija - ZDRAVSTVENI BILTEN - Logoped - YouTube - www.youtube.com
Zdravstveni bilten- Logoped