RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Tema emisije Aktuelno izgradnja prihvatilišta za napuštene pse i mačke lutalice

aktuelno

Odlukom lokalne samouprave, problemom napuštenih pasa i mačaka lutalica ubuduće će se baviti JKP „Bukulja“.

Projektnu dokumentaciju budućeg prihvatilišta, koje je po kapacitetima rada adekvantan za opštinu Aranđelovac, uradio je stručni konsultant Aleksandar Gajić a u izradi programa učestvovala je komunalna i veterinarska inspekcija. Ako se krene u realizaciju ovog plana, do juna meseca 2018. godine prihvatilište će početi sa radom.

Ovakvo  prihvatilište će raditi po najsavremenijim principima koji se još ne primenjuju u Republici Srbiji, a podrazumeva, između ostalog, sterilzaciju vlasničkih pasa u ruralnim delovima koji se smatraju kao žarište nekontrolisane brojnosti pasa. Sistemom rada imaćemo popis svih jedinki, imaćemo popis svih vlasnika i tačno će se znati čiji su psi izašli na ulicu, a na osnovu čipa imaćemo evidenciju o vaksinisanosti pasa, a uvešće se i kaznena politika za neodgovorne vlasnike.

U emisiji „Aktuelno“ na RTV Šumadija bavićemo se baš ovom temom a naši gosti biće Vladimir Stefanović, direktor JKP Bukulja i Aleksandar Gajić, stručni konsultant na izradi projekta.

Poziv svim sugrađanima ukoliko imaju pitanja, sugestije ili komentare a koje bi želeli da upute gostima u studiju mogu da pošalju do srede na mail rtvsumadija@gmail.com sa naznakom „pitanja za prihvatilište“.