RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Upis u Vinogradarski registar

vinograd

Imate povšine pod vinovom lozom od 10 ari ili više sa kojih prodajete grožđe? Prodajete grožđe i sa parcela koje su manje? Upisani ste u Registar poljoprivrednih gazdinstava? Ukoliko su odgovori potvrdni, u obavezi ste da se upišete u Vinogradarski registar.

Zašto se upisati u Vinogradarski registar?

Prvenstveno, Zakon o vinu ovo zahteva. Ali, na ovaj način se ostvaruje pravo na subvencije, pravo na kredite i jedan je od obaveznih uslova za dobijanje oznake geografskog porekla.

Svakom proizvođaču grožđa dodeljuje se registarski broj i izdaje izvod iz registra, sa brojem vinogradarske parcele, kao i grafički prikaz tih parcela. Proizvođač se briše iz registra, ukoliko prestane da obavljanja ovu delatnosti.

Promena podataka o godišnjoj proizvodnji grožđa prijavljuje se Ministarstvu poljoprivrede svake godine nakon berbe. Cilj je određivanja proizvodnog potencijala.

Kako se upisati u Vinogradarski registar?

Upis u Vinogradarski registar ostvaruje se podnošenjem popunjenog Zahteva za upis u vinogradarski registar – Obrazac VV1. Zahtev se predaje najbližoj filijali Uprave za trezor ili Kancelariji centra za vinogradarstvo.

Kragujevac Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Zlatiborski, Moravički i Raški Kontakt osoba: Ranko Repanović

Adresa: Save Kovačevića 7, 34000 Kragujevac

telefon/fah: 034/331-663,

e-mail: cevvin.ranko@gmail.com;