RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Čepurin za što brže rešavanje statusa humanitarnog centra u Nišu

Cepurin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom koji je istakao potrebu da se, zbog obima posla, što pre reši status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

Aleksandar Vučić je naglasio da će Srbija, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom, u obostranom interesu, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

Vučić i Čepurin razgovarali su o daljim koracima za unapređenje saradnje i izrazili zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije, posebno povećanjem trgovinske razmene u ovoj godini.

Dvojica sagovornika su konstatovali i značajan napredak vojne i vojno-tehničke saradnje, istakavši da isporuka ruskih „migova 29“ srpskoj Vojsci predstavlja veliki doprinos zaštiti regionalne stabilnosti i održavanju mira na Balkanu, navodi se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa Aleksandrom Čepurinom o pripremama za obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

Dačić i ambasador su na sastanku dogovorili da se u najskorijem roku odredi tačan datum održavanja redovnog zasedanja srpsko-ruskog Mešovitog komiteta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kako je navedeno, Dačić i Čepurin su pozitivno ocenili nedavni Dačićev susret u Moskvi sa Dimitrijem Rogozinom u svojstvu kopredsedavajućih srpsko-ruskom Mešovitom komitetu.

izvor – RTS