RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Održana sednica Opštinskog veća

opstina

Na današnjoj 98. sednici Opštinskog veća  Aranđelovac utvrđen je predlog Odluke o izmenama odluke o komunalnom uredjenju naselja, odluke o pijacama i o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata.

Bitnijih izmena nema, već se radi o usklađivanju kaznene politike sa zakonom.

Prema novom zakonu o stanovanju potrebno je da Opština donese odluku o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, a članovi veća su utvrdili predlog odluke kojom će se voditi budući upravnici stambenih zgrada.

U trećoj raspodeli ove godine na današnjoj sednici veća rasporedjeno je 330.000 dinara za projekte udruženja gradjana – 180.000 din za dnevni boravak obolelih od multipleskleroze i  Klubu udruženja penzionera 150.000.

Prema nalogu upravne inpekcije, što je i zakonska obaveza donet je  objedinjeni pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta za organe koje osniva Skupština, bez promene dosadašnje sistematizacije. Data je saglasnost na sistematizaciju Centra za socijalni rad Sava Ilić za zapošljavanje jednog lica sa visokom stručnom spremom, jer se uvodi nova usluga lični pratilac dece i učenika radi realizacije dvogodišnjeg projekta koji je opštini odobrilo ministarstvo finansija ukupne vrednosti 200.000 evra.

Članovi veća odobrili su 250.000 dinara iz rezerve predsedniku opštine za nabavku i besplatnu podelu školskog pribora za sve prvake škola na području opštine njih oko 500. Veće je takodje prihvatilo predlog saveta za bezbednost saobraćaja da se odredjeni pešački prelazi, njih 7  dodatno osvetle radi bezbednijeg kretanja pešaka, posebno na pravcima ka školama ili koji su bili najugroženiji prema podacima policije.

Odobrena su i sredstva za nabavku opreme za saobraćajnu policiju u Arandjelovcu. Sredstva iz budžeta odobrena su još jednom bračnom paru za vantelesnu oplodnju..