RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Intervju Milica Danilović – Uvek stremimo najvišem

zreb_milica_i_mladen

Do početka prvenstva u okviru Super rukometne lige za žene ostalo je mesec dana.

Ekipe su uveliko u pripremnom periodu i nastoje da se što bolje pripreme za početak takmičenja. Ekipa Bekamneta B.B. startovala je sa pripremama početkom avgusta meseca. O ambicijama kluba u predstojećoj takmičarskoj sezoni razgovaramo sa jednim od ključnih igrača aranđelovačkog tima, Milicom Danilović.

Pre svega recite nam da li će ljubitelji rukometa imati prilike da i ove godine, kao i predhodne, uživaju u čarolijama Milice Danilović?

Posle dužeg razmišljanja odlučila sam da igram i ove sezone. Jednostavno nisam mogla da idem protiv svog srca koje uvek kuca i kucaće za moj rodni Aranđelovac i klub ma kako se on zvao. U Aranđelovcu sam rođena, provela izuzetno lepo detinjstvo, u tadašnjoj Šumadiji sam načinila prve rukometne korake, tako da sam dvostrukim emocijama vezana za rukometni Aranđelovac. Jedino se nadam da neće potrebe za minutažom u igri kao predhodne takmičarske sezone obzirom na dobar igrački fond sa kojim klub raspolaže.

Sa kakvim ambicijama klub ulazi u novu takmičarsku sezonu?

Obzirom na tradiciju i rejting kluba uvek stremimo ka najvišem. Želimo da vratimo titulu prvaka u Aranđelovac i da zadržimo pobednički pehar iz Kupa koji smo osvojili u Nišu prošle takmičarske sezone. Mislim da imamo kvalitet za duplu krunu a želja i ambicije nam nikad nisu nedostajale. Sam igrački kadar po imenima zahteva takav pristup. Naravno nikad ne zaboravite da je Aranđelovac rukometni grad i da celokupna rukometna javnost grada kao i lokalna samouprava koja odvaja sredstva za funkcionisanje našeg kluba a pogotovo naš sponzor Bekament B.B to uvek očekuju od nas.

Klub se uveliko nalazi u pripremnom periodu?

Startovali smo 01.08.2017 godine, odradili uvodni deo u najlepšem parku u Srbiji i krenuli sa radom u sportskoj dvorani. Nećemo ići nigde na pripreme van Aranđelovca jer smatramo da ovde imamo sve potrebne uslove za rad i dobru pripremu za iskušenja koja nas čekaju na putu osvajanja duple krune.

Ima li promena u igračkom kadru?

Iz kluba su otišle Ana Kačarević, Ana Tomković i Marijana Karić. Pojačali smo redove sa Katarinom Stepanović, Jasminom Kukić i Anom Stanojlović. Smatram da je igrački kadar sa kojim raspolažemo veliki garant da ćemo ostvariti zacrtani cilj.

Nedavno je održan i žreb za takmičarsku sezonu čiji početak igrači svih klubova željno iščekuju?

Za mene žreb kao žreb nije toliko bitan jer kad imate visoke ambicije koje klub uvek ima, jednostavno treba uvek da budete spremni da pobeđujete.

Sa Mladenom Krsmančićem delili ste sreću klubovima žrebanjem takmičarskih brojeva?

Drago mi je bilo da sam bila deo te divne rukometne priče. Žreb je ličio na ono što smo do sada imali prilike da gledamo samo putem TV ili interneta na velikim evropskim i svetskim manifestacijama ovog tipa. To do sada nismo imali priliku da doživimo u Srbiji i sa te strane pohvale za RSS i Direktora Lige što su nam priredili takvo zadovoljstvo. I samo interesovanje za ovaj događaj je bilo veliko kako među ženskim tako i među muškim klubovima što svakako govori da nas čeka zanimljiva takmičarska sezona. Na kraju želim svim ekipama puno uspeha u takmičenju a mojim koleginicama koje brane boje svojih klubova puno dobrih igara.Neka pobedi najbolji – u svom stilu ovaj razgovor završila je Milica Danilović.

izvor – Rukometni Savez Srbije