RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Tribina Naša crkva na braniku otadžbine u biblioteci

bokan-660x330

Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje tribinu pod nazivom „Odbrana duhovne kulture i svih srpskih zaveta – naša crkva na braniku otadžbine“ Dragoslava Bokana.

Reditelj i književnik, Dragoslav Bokan rođen je 1961. godine u Beogardu. Diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umetnosti i završio postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu. Pisao je i uređivao brojne časopise. Napisao je i objavio veliki broj novinskih kolumni i tekstova, a 2012. godine izabran je za najboljeg kolumnistu u Srbiji, po izboru časopisa „The Man” u kategoriji čoveka godine. U izdanju „Službenog glasnika”, Bokan je osmislio i režirao dvanaest zvučnih knjiga. Režirao je i kratki film „Srpsko zaveštanje”. Bio je jedan od aktera dokumentarno-istorijskog filma „Smrt Jugoslavije”. U predvečerje 103. godišnjice Cerske bitke (16.8.1914.) biće reči o duhovnim vrednostima i identitetu našeg naroda.

Tribina Dragoslava Bokana „Odbrana duhovne kulture i svih srpskih zaveta – naša crkva na braniku otadžbine“ je u utorak, 15. avgusta  u 18 časova u čitaonici Biblioteke.