RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Kultuar – Tijana Gogić

Razgovarali smo sa Tijanom Gogić u njenom ,,otvorenom” ateljeu, na mestu gde u isto vreme i radi i odmara.

Govorila je kako na svojim radovima predstavlja enterijer svoje kuće, ljude u njemu, kao i motive flore svoje bašte i kraja, koje svakodnevno beleži fotoaparatom u šetnji sa svojim psom Lavom, u čijem društvu najradije stvara.

Na njenim autorskim radovima je naglašen odnos života u otvorenom i zatvorenom prostoru sa načelnom idejom istraživanja kako vrsta i intenzitet osvetljenja utiču na vizuelnu percepciju različitih prizora.

Tematiku je i definisala na osnovu ličnog primera i dva aspekta njene svakodnevice, koji se baziraju na boravku u zatvorenom prostoru, najčešće pored računara, i vremenu koje provodi u prirodi.

Tijana Gogić je doktorant Programa za digitalnu umetnost na Interdisciplinarnim doktorskim studijama u Beogradu, i trenutno se bavi realizacijama dva interdisciplinarna projekta – na prvom mestu, svog doktorskog umetničkog projekta ,,Svetlost – instalacija sa digitalnim animiranim sekvencama”, koji bi volela da premijerno izloži baš u Aranđelovcu, u galeriji ,,Aleksandar Alek Đonović”, a zatim i zajedničkog interaktivnog filma “Alice in Randomland” svoje klase na Programu za digitalnu umetnost.

Iza sebe ima šest samostalnih i preko trideset kolektivnih izložbi, među kojima ističe izložbe u galeriji ,,Aleksandar Alek Đonović” u parku Bukovičke banje, i izložbu zavičajnih umetnika u okviru Narodnog muzeja u Aranđelovcu. Njene slike su deo trajne zbirke savremene umetnosti Narodnog muzeja u Aranđelovcu.

Kategorije: ,

 
Izdvojeno
 
FireShot Capture 2050 - (5) RTV Šumadija - Za jedan korak - Knjiga _Rekreacija_ o uticaju na_ - www.youtube.com (2)
RTV Šumadija – Za jedan korak – Knjiga ,,Rekreacija“ o uticaju na zdravlje i kvalitetu života
Zdravstveni Bilten
Zdravstveni bilten – Strahinja Tucaković, psiholog
ivan jovic
Ivan Jović – film Vinogradar