RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Održana 22. sednica SO Aranđelovac

Na jučerašnjoj  sednici SO Arandjelovac doneta je odluka o prvom rebalansu budžeta za ovu godinu. Budžetski prihodi i rashodi ove godine su planirani na milijardu 352 miliona dinara.

Kako je istakao predsednik opštine Bojan Radović, prosečna plata u našoj opštini je najveća u regionu Šumadije i Pomoravlja, a radi se i  nova industrijska zona sa perspektivom zapošljavanja više stotina radnika.

22. sednici SO Aranđelovac koja je održana u Domu omladine prisustvovalo je 38 odbornika. Dve tačke koje se odnose na otuđenje nepokretnosti skinute su sa dnevnog reda, uz obrazloženje predsednika opštine da sledeći put predstavnici republičkih organa objasne metodologiju procene:  CH

Sa 27 glasova za usvojen je završni račun budžeta za 2016. godini u zakonskom roku do 15. juna. Prošle godine prihodi su bili 1.215 miliona a rashodi 1.137 miliona, tako da je iskazan suficit od 78 miliona dinara. Kako se čulo od stručnih službi, izveštaj eksternog revizora je u toku.

Marina Ivanović, načelnica odeljenja finansija obrazložila je pred odbornicima predlog veća o prvom rebalansu opštinskog budžeta za ovu godinu. Budžetski prihodi i rashodi formirani su na 1.352 miliona. Preraspodelom u budžetu u delu kapitalne investicije od 376 miliona dinara zbog učešća u projektima koji su dobijeni kod ministarstva privrede obezbedjeno je  12 miliona za krov OŠ „Svetolik Ranković“ i 34 miliona za sportsku salu Tehničke škole.

Rebalansom se obezbedjuju nova sredstva od 13 miliona dinara za dogradnju vrtića. O Rebalansu budžeta i projektima u vrednosti milion evra govorio je predsednik Opštine Bojan Radović

Nakon usvajanja prvog rebalansa, odbornici su usvojili kadrovski plan Opštinske uprave, stručne službe i pravobranilaštva, a potom dali saglasnost na izmenu programa poslovanja JKP „Bukulja“ koja se odnosi na raspodelu sredstava od izvorišta Kubršnica,  s tim što su odbornici upozorili da gubitak proizvedene vode od 50 odsto treba što pre smanjiti.

O stanju bezbednosti saobraćaja za područje opštine Arandjelovac za prošlu godinu govorio je zamenik komandira policijske stanice Aranđelovac Goran Mihailović, istakavši da je smanjen broj prekršaja i povredjenih i da 2015. i 2016. nije bilo smrtno stradalih lica.

Doneto je i niz odluka iz oblasti komunalne delatnosti, uredjenju površina, držanju životinja.

Odlukom odbornika  okončan je postupak likvidacije UFK „Šumadija“.

Umesto Nevenke Dojić, dosadašnjeg v.d. direktora smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ imenovana je Katarina Perović.

Doneta su još neka kadrovska rešenja za članove upravnih odbora, komisija i školskih odbora.

Na kraju skupštine odbornici su postavljali odbornička pitanja.